Thanksgivining med pumpapaj

 
På Thanksgiving är det tradition att jag bakar paj och årets smak blev pumpa! (Vad ovanligt att Johanna lagar något med pumpa, eller hur..?) Jag hade pratat med mina lärare och fick därför gå tidigare, så att jag kom hem i bra tid och hann baka pajen i lugn och ro. När mamma sedan kom hem lagade vi middagen tillsammans och nytt för i år var att vi prövade stuffing till kalkonen utan bröd vilket var ännu bättre.
 
Följande kväll gjorde vi plikttroget en Thanksgiving Left over-soup som blev jättebra! Och lika god blev frukosten på lördagen som bestod av kalkonmackor med ägg, krasse och fransk senap. Därefter finpromenerade jag, mamma och Moltas till Djurgården och åt lunch och sedan var Thanksgiving slut.
 

Hemodlad pumpapaj toppad med pecannötter.

Min egna Pumpasoppa

Värmande pumpasoppa med yoghurt och mina egna chilirostade pumpafrön,
serverad med nybakat pumpakärne-toppat morotsbröd med getost och egengroddad krasse.
 
Ännu en sak jag har gjort av min stolthet Pumpan (med stort P).