Japansk afton

Sashimi, kiminos, en Hayao Miyazaki-spellista, rökelse, pinnar, varma handdukar, stortå-strumpor, bildvisning från Japan 2014 och grönt te från Isetan.
 
Middagen bestod av:
Nio sashimi-bitar: tonfisk, lax, pilgrimsmussla & forell.
Fem nigiri på svart thairis: räka, okänd vit fisk & avokado.
Noriwraps med lax, gurka & avokado
Bläckfisksallad med chili
Algsallad med sesam
Hemmagjord kimchi
Misosoppa med vårlök
 

SPA-dag

 
Chaibad med rökelse, rosblad och yoghurt-roslassi
Bastu med hårinpackning och ros-himalayaskrubb
              och papapayasmoothie, rökta nötter & jättecitron
Insmörjning med indisk solnedgång-kroppssmör
Lunch med doftljus och vattenmusik
              Löjromsknäcke
              Exotisk fruktsallad med chiliräkor & sesam
              Hot lemon ginger
Varm ansiktsmask och tepåsar för trötta ögon
Pilatespass och grön detoxdrink med färsk gurkmeja
Fotbad och pedikyr
              Roseolja-vatten
              Ros-himalayaskrubb
              Mintkräm
Middag i lotusställning
              Noriwraps med vintergrönsaker
              Pilgrimsspett och cashewdipp
              Algskålar 
              Hot lemon ginger
Mysfilm, manikyr och rambutan
 
Bilder från källarlivet i lördags.

Söta surdegssemlor med smak av aprikos, jordgubb & lime

Söta surdegssemlor på dinkel med aprikosmandelmassa, jordgubb, lime och kardemumma.
 
Här är årets semlor och jag känner att jag verkligen levlat i år! Brödet är bakat på surdeg, dinkel och (självklart) kardemumma. Det blev lite freestyle, men jag tänkte "varför skulle en inte kunna använda surdeg?" Vidare, så experimenterade jag fram aprikosmandelmassan själv och är mycket nöjd med resultatet. Mandel är så himla gott! Toppingen blev mixad jordgubb och lime med kvarg och det var passande, eftersom limen bryter fint mot aprikosens och jordgubbens sötma. Sist, men inte minst så toppade jag med att pudra över lite mer kardemumma och limezest.