Getostsallad på taket



Papegoj-inspirerad getostsallad: grillade surdegsbruschettas med varm getost och timjan
på en salladsbädd av melon, russin, paprika, gurka, madarin och vinegrette.

*Detta inlägg publicerades i december 2015, men kommer att flyttas till juli 2015*

Buenos días i lillaffären



Ännu en varm morgon
Vi promenerar till Lillaffären
I korgar ligger nybakat bröd och där hänger färska skinkor 
Lilla Maro sover ännu, men där inne är det liv
I korgarna finns lokala grönsaker och frukter
Och tanter (samt yngre tanter) i mönstrade klänningar
Fanns tanterna är så klart inte i korgar
iBuenos días! och !Gracias, por favor!
Vi strosar tillbaka längs klättrande blommor för dagen
Solen skiner genom dem blålila bladen och stiger
Godmorgon


Foton från ev vanlig Spanienmorgon. Fler foton från en vanlig Spanienmorgon.
 
*Detta inlägg publicerades i december 2015, men kommer att flyttas till juli 2015*

The Pil-pil hunt 2015

 
Här kommer resultatet av Pil-pil hunten 2015! Vi har tre tävlande i dem enastående kategorierna Gambas (det vill säga los räkos), gojs (helt enkelt kvalitén på gojset - en vill ju ha mycket gojs med chunks att köra runt i, mmm), Hotness (hur bra styrkan är, burning tounge or lame?) och så övriga kommentarer. Jag ska spoila och säga att vi har en självklar vinnare... 
 
- Blåvit på Burriana -
Gambas: 10 big with OK firmness
Gojs: Too little! Also a lack of chunks
Hotness: A bit spicy, but not enough
Comment: Medio.
 
LA SARDINA
Gambas: 15 big - perfect firmenss & amount
Gojs: Present & tasty, but too small chunks
Hotness: Great!
Comment: Excellent side salad, view & staff - Do we have a winner?
 
MESÓN LO GUEÑO (tapa)
Gambas: 6 big with nice, firm but (and no grey!)
Gojs: Chunky & perfect! <3
Hotness: Great!
Comment: Definite winner!

*Detta inlägg publicerades i december 2015, men kommer att flyttas till juli 2015*