Thanksgiving 2016

 

På Thanksgiving förra veckan tog jag och Farmor en promenad runt sjön med några av hennes vänninor. Fleecetights, dimma och massor av konstverk. På kvällen firade vi med att ta i hand och sedan äta fylld kalkon, stuffing, sås och ångade grönsaker på finporslin, följt av pumpapaj med pekannötter. Det finns så otroligt mycket att vara tacksam för.
 

Farmor erbjöd sig ta ett foto på mig vid bordet, men jag misstänker att hon aldrig hållit en systemkamera för det blev för komplicerat att titta i det lilla hålet, så i ett försök övergick vi till iPhone. Hon hanterade dock varken touchskärmen eller att hålla mobilen still, så därför är bilderna relativa. Men jag är tacksam för dem ändå. Och ännu mer tacksam för Farmor!

Ayurvedisk pumpagryta

Ayurvedisk pumpagryta med blomkål, lök, vitlök och kyckling långkokad i kokosmjölk och buljong med ingefära, gurkmeja, chili och lime. Serverad med rött ris och toppad med koriander och rostade pumpakärnor.
 
Har utvecklat och gjort om ett recept från 26 Grains och det är så gott att jag vill äta det varje dag! Jag rör ner kuzu i min hemmagjorda buljong, så att grytan tjocknar en aning och blomkålen rostar jag gärna i ugnen för ännu mer smak. Höstigt och kanske ännu mer fantastiskt än en värmande soppa?! Jag älskar verkligen pumpor...

Standard mormor

 
Det här är Mormor! Fick igår ett kuvert och nu känner jag visserligen igen mormors handsti, men även om jag inte hade det så hade jag ändå förstått att det var från henne eftersom det var adresserat till "Stud Johanna Möller" och hon alltid använder titlar. Kuveret innehöll ett tidningsurklipp med groddningstips (eftersom hon tveklöst missat att jag groddar hela tiden) och ett annat med ett Harry Potter-relaterat urklipp. Givetvis fanns även ett (gult) kuvert med ett kort, denna gång föreställande en tecknad prinsessa (som alltid target group: sjuåringar), i vilken jag fann pussar och kramar. Verkligen så typiskt min Mormor! Nu sitter kortet på min magnettavla bredvid kortet från Carlos förra veckan och ovanför kortet från Linnea i våras. Blir glad varenda gång jag tittar på dem!