Dowager countess of Grantham

 
Om de kunde göra en spin off med Violet Crawley på samma sätt som Vänner gjorde med Joey (fast lyckad), så hade livet varit mer perfekt. Jag menar, förstår ni hur episkt det hade varit? Hon är så himla bra att jag inte kan finna ord för det! Dame Maggie Smith är nog min favoritskådespelare... 

.
 
Hennes småljud är verkligen fenomenala...
 
.
 
 
DET HÄR ÄR DET BÄSTA 6.22 MINUTRARNA JAG SETT.
Och att bero på Downton:

En annan sak jag länge funderat över: räknas Mary som det bästa som hänt under nittonhundratalet eller under tiotalet? För om det är det sistnämnda: att Mary var det bästa som hände tiotalet - och vi drar slutsatsen att Blair Waldorf var det bästa som hände nollnolltalet - så innebär det att om tre år, vid tjugotalets början, så kan jag börja spana efter en ny guru! (!!!) Om Mary räknas som nittonhundra och Blair tvåtusen så måste världen vänta till tjugoett börjar och det är jag för otålig för.Nej, jag räknar dem nog som nollnoll och tio!

Jag vet att detta är en lite oklar del av mig eftersom jag utger mig för att knappt se några program på tv och det gör jag inte. Det mesta är verkligen... Jag ska inte säga "crap", men inte för mig. Downton (och Gossip Girl) är dock master pieces så det är en annan grej. 

Är för övrigt tillbaka i Varberg om jag inte nämnt det och idag har jag promenerat till lördagsmarknaden där jag överutnyttjat provsmakningen av oliver, nötter och rödbetsmjölksyra, samt fyndat underbar mangold som min krav-bror Jonas lät mig få för ett pangpris. Därefter hämtade jag en vägghylla på Mio, åt lunch, cyklade runt i stan för att hitta skruvar till min nya hylla (vilket jag - till min stora förvåning - gjorde), duschade och bastade på gymmet, pluggade och tvättade. Åt zucchinipasta med maskrospesto, mangold, spenat och hampa till middag, följt av en skål spirulina med chia, hallon och valnötter. Gottigotti. Såg på Downton samtidigt. Gottigotti deluxe. Fast jag äter visserligen zoodles med någon röra i princip varje vecka och spirulina nära på varje dag. Men ändå. Glöm inte att njuta av tillvaron ni också. Namaste, Johanna. 

P.S. Har någon gång läst en text från ett likasinnat fan som hade en teori om att Marys barnbarn var Blair mormor eller något sådant. Fanfic världen är beyond me ibland alltså...

P.S.2. Om någon kan förklara varför jag plötsligt har över 100 besökare om dagen så skulle det lösa ett mysterium för mig?

Saltyoga och detox

 
I julklapp så gav jag mamma en låda med tema "detox" (eftersom jag ville ge henne en större inblick i min värld) där huvuddelen var saltyoga för två och för en vecka sedan så genomförde vi det! Vi tog tunnelbanan in till Stockholm Saltspa i Gamla Stan och gick där på ett privat hathapass i saltrum. Det var underbart mysigt och renande! Jag riktigt kände de helande effekterna! Rummet har väggar och tak rappade med salt, golvet är som en saltstrand och längs väggarna fanns saltlyktor (extra bra med alla negativa joner efter påsk och all fisk!). Efteråt åt vi lunch på Mahalo och på kvällen lagade jag varsin avgiftande bowl havspagetti med bland annat zoodles, gucca, koriander och nötpesto med aktiverat kol följt av lyxchia. Det var en mycket lyckad present.
 
För er som är intresserade: Naturligt salt bidrar ju vid inandning till att skapa en basisk inre miljö (till skillnad från den sura miljö som allt för många människor idag skapar i och med en processad och stressig livsstil, och i vilken dåliga bakterier växer). Eftersom onda bakterier kan inte överleva i en basisk miljö, så resulterar saltet i att de dör och kroppen får tillfälle att läka sig själv (tänk på hur människor förr i tiden rekommenderades att åka till havet för att andas havsluft). Det är väl den främsta fördelen, sedan finns en massa andra trevliga sidoeffekter också! Det är en vanlig behandling i gammal traditionell medicin från östeuropa där de har saltgruvor. 
 
Saltyoga på Stockholm Saltspa kostar för övrigt 400 kronor per person och går att köpa på deras hemsida. Jag rekommenderar det till alla som har möjlighet! Namaste, Johanna. 
 
 

Det rosa paketet (vänster bild) visar paketet i inslaget skick.
Så här såg detoxlådan ut då den öppnades! Hemmagjord body butter med aprikos och grapefrukt, lera från döda havet (till avgiftande ansiktsmask), en rostfri tungskrapa (ingår i ayurvediska dagliga rutiner) och ett presentkort på saltyoga för två.
 
 En saltstrand...

En fika tillFikade/lunchade/myste med mina fina björkisar på vårt lokala bageri Bonne Femme (läs tre minuter från min ytterdörr) och hade det mysigt. Vi skulle egentligen tagit oss till Santa Fe, men eftersom jag 1. hade kryckor, och 2. hade blivit bestulen på mitt sl-kort så bytte vi plan. Bortsett från att det var lite kallt där inne så hade vi inget att klaga på och det var så härligt att ses! Det blir ofta knepigt att hitta en tid när alla studerar eller jobbar så olika (och jag bor i Varberg och Sandra (som inte kunde komma) i Västerås), men i sommar hoppas jag att vi får mer tid! Nedan följer bilder som samma dag som detta dök upp i mitt Facebook-flöde. Namaste.


 
 
P.S.1. Insåg vid genomläsning att "björkisar" med högsta sannolikhet inte är ett etablerat uttryck i samhället (det kan till och med vara så att jag nyss hittade på det), och vill därför förtydliga att det är synonymt med "människor från Björkhagens skola". 

P.S.2 All cred till Agnes som börjat prioritera sin hälsa och slutat med vitt socker och alkohol. Jag är så glad och stolt över dig!