Hemma från hemma

Märkliga saker en hittar hemma efter att ha hyrt ut sin lägenhet. 

I måndags efter den sista mysoren på shalat för en obestämd, så åkte jag hem från Stockholm till hemma i Varberg - konstigt det där med olika hem, men samtidigt fint. Resan gick bra, jag börjar verkligen få in snitsen med att resa med mycket grejer. Varför resa lätt när en kan ta med sin torkugn liksom?
 
Det första jag gjorde när jag kommit hem var att gå rätt igenom och titta till mina växter på uteplatsen och de mådde okej, mer om det i ett annat inlägg. Efter det så undersökte jag lägenheten och mina saker eftersom allt ju varit uthyrt i nästan tre månader. Hittade några märkliga produkter i kylen (typ rapsolja som dessutom var i en plastförpackning?! Varför?) som jag ska skänka till någon, några silverfiskar här och där, blommigt toapapper (vem köper ens det? Det är verkligen fult, haha...), ett antal bananflugor (nu blir det upp till kamp), ett duschdraperi i PLAST (usch!), samt en märklig doft i köket. Efter att länge letat efter källan till doften la jag märke till att min favoritträslev var mörk, nästan svart, som om den blivit lämnad i vatten för länge... Sorgligt att den nu ligger i återvinningen, men jag väljer att tänka på våra fina stunder istället, som när jag köpte den i slutet av gymnasiet med tanken att jag skulle ha den då jag flyttade hemifrån, och på alla gröter och currys vi rört ner kärlek i tillsammans. 
 
En slev kan jag hur som helst avvara och jag är i överlag nöjd med uthyrningen. Trots det blommiga toapappret och att obehagliga produkter som hamburgerdressing och salt med klumpförebyggande medel infiltrerat mitt hem. 
 
Igår började skolan och det känns härligt att vara tillbaka! Njuter av att få bo själv igen och sturkturera livet efter mestadels mig själv. Nu sitter jag och dricker spirulinasmoothie och ska snart ha möte om ett event-jobb. Därefter blir det att cykla ner till onsdagsmarknaden och handla, kanske svänger jag ner på kusten och tittar hur det ligger till på nypon och björnbär - vi får se. Det är så mycket att fixa nu! Igår var jag i bokhandeln, hos låssmeden och i frukt- och gröntbutiken, samt frostade av frysen och rensade ogräs.
Vi hörs snart! Namaste, Johanna.

Moltasdag

 
I onsdags (efter att jag sett min doktor och mysorat, men innan mormors födelsedagsmiddag) så hade jag mysdag med Mollen. Vi var i skogen i nittio minuter och han apporterade pinnar i vattnet som vanligt. Önskar att jag haft fler dagar med honom, men är glad att jag i alla fall tog ledigt denna dag (särskilt eftersom naturen är så extra underbar nu! Hade jag inte haft saker att göra hela tiden så hade jag bara varit där!) Idag ska jag packa, men hoppas hinna med en skogsprommis med min bror också. Namaste, Johanna.Var är herren?


Där är herren!
 
 

Ganesh Chaturthi

 
 
Idag började firandet av Ganesha över hela i Indien. Ganesha, som inom Hindusimen är visdomens gud, undanröjer så väl materiella som andliga hinder och skänker, utöver visdom, lycka, fömögenhet och framgång. På morgonens klass så yogade jag och riktade mina intentioner mot honom, som praktiskt nog finns förkroppsligad i en liten staty i vårt indiska skåp i shalan. 

I övrigt så var det så roligt idag för Lisa, som annars är så samlad på fredagen, hjälpte en människa med händerna och glömde räkna i Marichyasana D, så vi satt säkert dubbelt så länge. Det roligaste var att människan hon hjälpte satt i hörnet alla tittade mot, och en riktigt såg på Lisas rörelser när hon plötlsigt frös till då hon kom på sig själv, vände sig om och möttes av allas blickar, snabbt sa "fem!" och sedan började skratta, haha. Efter det blev hon busig och lät oss nästan inte komma ner från Utplutih, haha. Utanför berättade hon för mig att Guruji brukade gå på toa under Sirsasana (huvudstående), vilket är bland det bästa jag hört.
 
Jag hoppas ni alla haft en fin dag! Själv slutade jag mycket senare än jag trott, men eftersom jag och papi hade förberett för kronärtskocksskiva (eller snarare: jag hade förberett och han hade räknat med att det skulle bli av), så blev allt jättesent och jag borde sova för länge sedan - så det ska jag göra nu!
 
Jag önskar att era hinder försvinner och att ni istället finner visdom, lycka, förmögenhet ooh framgång.
Namaste, Johanna.


Fina Ganesh!