Lördagsrelaterat

Jag finner dock inte mig själv osocial, men ibland upplever jag att mina intressen går utanför mainstream-ramen. Men det är ju bara fantastiskt så jag är glad. Kramar och kärlek till alla!

Key Lime Pie

 
När mina föräldrar kom hit för en vecka sedan så bjöd jag på fisksoppa (på vildfångad skreitorsk, makrill, egenkokt buljong, egentorkade örter och rotsaker från torget) som dragit ett dygn. Serverade soppan med färska räkor, kokosklutt, dill och hembakta mungbönsgrissini. Till efterrätt blev det en raw Key lime pie på avokado med min hemmagjorda kokosyoghurt. Hittade på pajreceptet själv och det blev jättegott! Som alltid då jag bakar var pajen socker-, gluten- och laktosfri (serverade den dock med skrivad varm grön banan eftersom mina föräldrar inte är sockeravanda), och den var mycket populär! Smakade enligt mig som kokos-limemuffinsen min mor bakade till min födelsedagsfrukost när jag var liten fast kall... Hoppas alla äter ett gott fredagsmys idag också!

Återvinning och annat fix

 
När mamma och Peter var här så var det grått, blött och dimmigt i Varberg. Det gjorde dock inte så mycket eftersom vi ändå skulle fixa i min lägenhet!
 
I skrivande stund har jag nu uppstrukna gardiner, inget sladdkaos bakom tv:n och ett stabilt återvinningssystem under diskbänken! Tidigare stod bara påsarna och slokade, men nu har jag ett markerat kärl för plast (TYVÄRR så måste jag ha det eftersom vi inte gjort en Frankrike... ÄN), ett kärl för glas och metall (det vill säga för burkar och lock från oliver, nötsmör och kokosmjölk och flaskor från olivoljor och äppelcidervinäger), samt ett mindre kärl på dörren för matavfall. Enbart papperspåsen står oberörd, men den är ju så stabil så det blir bäst så! Notera också att kärlen går att dra ut - mycket fancy!
 
Är väldigt nöjd med allt, men det förstås - det är klart att en får hybris när en är med och räddar världen.