3 kg grönkål

... köpte jag på lördagsmarknaden och tycker det är synd att så många ifrågasätter att det är mycket. More leafy green vegetables to the people!

Ännu en JapankvällI mellandagarna tog jag makten över middagsvalet (vilket jag i och för sig gör väldigt ofta) och föreslog japanskt då det är något jag inte till fullo kan åstadkomma med en studentbudget. Eftersom övriga hushållsmedlemmar (med undantag från bror min som är neutral) alla gillar Japan så begav jag och Peter oss på fredagen efter att ha lunchat på NK till Hötorgshallarna och Melanders och sedan till Gryningen.
 
Det hela resulterade i följande:

❀ Kimchi (köpt från Tistelvind eftersom en dag inte är nog för egen syrning)
❀ Opastöriserad misosoppa
❀ Algsalladen jag lärde mig av en kvinna på Kyotos landsbyggd
❀ Fyra sorters nigiri dekorerade med olika groddar, koriander och sesamfrön:
    {Blodapelsingravad lax, pilgrimsmussla, tonfisk (jag vet!), flundra}
❀ Varsin makirulle med svart ris, avokado, groddar och morot
 
Serverades med den obligatoriska varma vita handduken, tamarisoja och wasabi på ett bord med rökelse. Sinnessjukt gott var det. Som alltid.
 
Efteråt såg vi på Up From Poppy Hill av Mizayaki. Och jag vill bara ännu mer tillbaka till Japan...

Selfie med Mollen


En vinterdag i Stockholm var jag ledig med älskade Moltas. Vi tappade bort oss i skogen (som vanligt) och kom ut nära Hellas. Molle hade problem med att hitta pinnar till följ av snön (också som vanligt), men jag hjälpte honom och då blev allt bra. Hemma la vi oss i soffan och jag drack golden milk medan han snusade på mitt bröst. Allt var mycket harmoniskt fram tills han slog till min kopp och spillde gurkmeja över hela min ljusrosa body från Paris. Men jag älskar honom ändå.