Midsommar på Gotland


Stora Bä och lilla Bä.


Bad för Molle.


Frukost tillsammans i trädgården med bok och overnight oats med hallon, jordnötssmör och pumpakärnor.

Midsommarlunchtallrik med tre sorters sill, limegravad lax, jordärtskockssallad och fröknäcke.
Älskade vallmos.

Midsommarlunch in action.

Plockning av sju sorters blommor under tystnad som blev tio sorters blommor och prat med Moltas.

Min mamma, leksugen lillebror och Nina.


Små vänner bland stenarna.


Besök på Charlotte Karlssons keramik för en liten vakagottapresent...

Sheep chilling. 

Får som blir rädda för mig. :)
Midsommarefterrätt: ekologiska jordubbar med kokosyoghurt, nötter och bipollen.


Lunner på Creperiet.
 

Utflykt.

Kossor som jag och Molle hittade på en morgonpromenad (och som gjorde oss båda obekväma, men troligtvis av olika anledningar).
 
Jag och min blombukett bland myggorna.
Molle på en annan morgonpromenad när han tagit kopplet i munnen för att styra hemåt.

Vallmoäng med blåklint...
 
Det var några fina dagar på Gotland hos Nina och Hasse som jag är så tacksam för. Kanske för att jag firade flera midsomrar på Gotland som yngre, eller för att Nina varit där i min barndom, men det är något så hemtrevligt med att bara vara där med och chilla. Vackra promenader, god mat och tid för läsning. Hoppas ni också hade en fin midsommar! Namaste, Johanna

Tankar kring sommarshopping

Inför varje Spanienresa sedan mellanstadiet så har jag och min mamma "sommarshoppat". Böcker, lite mysiga kroppsprodukter och kläder från sommarrean. Eftersom jag haft priviligiet att mina föräldrar alltid ansett att böcker är något ett barn alltid ska ha tillgång till, så var böckerna något jag såg som relativt självklart (även om jag givetvis alltid var tacksam över dem) och därför såg jag på vissa sätt mest fram till det sistnämnda; ett linne från Ralph Lauren, en kjol från Tommy Hilfiger eller en Odd Molly-T-shirt. Jag förstår det, och jag är glad över att jag alltid föredragit kvalitet framför kvantitet.
 
 En "mysig" body butter från The Body Shop och en hårinpackning för solblekt hår, ofta Weldas gula burk, var givna, men idag är jag mycket mer medveten. Det är ett år sedan jag slutade med onaturliga produkter på kroppen och började göra mina egna kroppskrämer; ett år sedan jag insåg att namnet The Body Shop ("kroppsaffären") i själva verket är väldigt missvisande. För hur kan parabener, mineraloljor etc vara för kroppen? Naturliga hårprodukter har jag använt i ett halvår och således var inte heller inpackningen längre ett alternativ. Som tur är så finns det ett vettigt köpealternativ i båda fallen, och min snälla mamma unnade mig båda dessa. Hårinpackning på alger och body butter på äkta grapefrukt; produkter från företag som tar sitt ansvar så långt det går - ja, tack.
 
Det som skedde i år var dock att vi även behövde köpa nya solkrämer (till mig) av alla faktorer (vanligtvis brukar ju några slattar finnas kvar från föregående år), och mamma sa då att eftersom det absolut inte är givet att ens mamma ska sommarshoppa med en när en är tjugoett (vilket jag är väl medveten om, men dock tror jag kompenserar för och oavsett mycket tacksam), så fick jag välja: solkrämer eller mellandagsrean. Och det var inte ett svårt val. Givetvis bryr jag mer om min insida än utsida.
 
Böcker är såklart något en kan låna, men till saken hör att jag älskar att vika hörn och kommentera citat i böcker eftersom boken känns mer levande då. Om jag läser en bok som andra läst så vill jag att det ska märkas för det är meningen att böcker ska lämna spår. Så därför köper jag böcker. 

Så bilden visar årets sommarshopping. Det suspekta bruna med träpärlor i hörnet (som jag tänkte gjorde bilden lite abstarkt och konstnärlig) är en bikini från Panos som jag traditionsenligt fick av mormor. Obehagligt nog så är den inte gjord av något hållbart material (bara "vanlig" bikinimix i polyamid/elastan), men jag hade helt enkelt inte tid att beställa och skicka tillbaka modeller som jag inte visste om de passade och då blev det så. Jag är medveten om att det inte är bra och ska bättra mig för jag är aldrig helt glad i ohållbara kläder.
 
Hoppas ni unnat er bra saker ni också. 
Namaste, Johanna.

Halv reunion

 
Träffade halva kåren (Olivia, Theo, Sam och Anne) vid Skinnis och catchade upp på vad som hänt sedan studenten (eller i mitt fall: sedan vi avgick som styrelse). Resor i Sydamerika, surfing, dans i Rio, dans i EM, olika universitet, försäljarjobb med lön många gånger högre än CSN - de har alla gjort fantastiska saker, och jag är inte förvånad alls. När jag blev invald i styrelsen så fangirlade jag varje möte vi hade - inte för att jag var elitistisk, men för att jag visste att drivet i dessa människor är så enormt (annars hade de inte varit där) och det är få saker som fångar mig mer än människor som bryr sig och vill göra skillnad. Jag är stolt över mina fina kårisar som är så engagerade och hoppas att livet sammanfaller så att vi snart råkar vara i Stockholm samtidigt igen. Namaste, Johanna.
 
 
 
 
Min egna oliv! (Som nu är och surfar i Frankrike.)