Comic Con jobb

Love, jag i min klänning, Helena och Mario.

I Stockholm jobbade jag som sagt i tre dagar på Comic Con som är en internationell mässa för populärkultur. Mestadels ligger fokuset på spel, men där finns även tidningar, serier och japanska subkulturer (lolitas, pokemon etc). Jag arbetade för Warner Bros med att marknadsföra deras nya spel Shadow of War som kommer i butik om en månad. Det är ett Sagan om Ringen-spel som utspelar sig mellan The Hobbit och huvudfilmerna och som i överlag går ut på att hämnas genom att döda så många som möjligt. Det kommer nog inte som en förvåning att spela detta inte var min sorts sysselsättning, eftersom 1. jag misstycker till dödande, och 2. jag spelar inte spel, annat än verkliga sällskapsspel som alfapet eller Linnés floraspel. Men det gick bra ändå. Har för länge sedan lärt mig att vara en kameleont, så det var bara att läsa på om spelet och sedan säga saker som "nemesis-systemet är mycket mer integrerat i den här versionen" för att bli accepterad. 
 
Jag arbetade elva timmar både fredag och lördag och tio på söndagen med två timmars resväg varje dag och med en halvtimmes rast. Under helgdagarna var Helena där med Love och Hugo, så spenderade min rast med henne och att leta efter ett japanskt godis med druvsmak som de älskar. Hade frågat min chef flera gånger om jag fick cosplaya och fått nej varenda gång, så hade på mig min lolitaklänning under lördagsrasten och det var bra. Visserligen så var det (nästan) redan värt att jag köpte klänningen, trots att jag bara använt den en gång, men ur en global synvinkel så är det bättre att jag tar varje chans jag kan att använda den. Dessutom så blev jag så otroligt cosplaytaggad av att vara där att jag behövde få utlopp för det. 
 
Hade helt enkelt några intensiva, men roliga dagar med sköna jobbarkompisar! (Och var väldigt glad på måndagen då jag fick yoga och slapp att bara stå! Hade lite ont i fötterna om vi uttrycker det så.) Det var dessutom intressant att se alla spelmänniskor som har så olika värderingar från mig... (Särskilt de som låter sina lågstadiebarn spela ett spel som hade artonårsrekommendation...) En (kan) lär(a) sig något nytt varje dag!
Namaste, Johanna.


Spirited Away! ¦ Cosplaytåg med disneyprinssor! ¦ Coola människor! ¦ Jag i en chillbean!

Regn på Södermalm

Cumulus?

Förra tisdagen åkte jag till Stockholm för att eventjobba på Comic Con (internationell mässa för populärkultur) från fredag till söndag. Mina föräldrar var bortresta så jag fick huset för mig själv, vilket var väldigt skönt. Kunde dansa runt hur mycket jag ville och få äta i tystnad med full koncentration. 
 
Det var varmare i Stockholm än i Varberg, kanske på grund av att Stockholm inte ligger mot öppet hav. Men det var också mörkare. På morgnarna när jag steg upp skapade molnen helt otroliga soluppgångar i orangerosa som jag hade stannat och tittat på i timmar och det inte varit för att shalat var ännu mer lockande. 
 
Onsdagen var jag en sväng i Hötorghallarna för att handla åt mormor (och samtidigt passa på att säga hej till Konstantin), och sedan spenderade jag eftermiddagen med henne. Gick igenom grunderna på hennes nya iPad, löste korsord och åt avokado. 
 
På kvällen åt jag middag med en efterlängtad Sara hemma i huset. Vi satt i köket som har höstgardiner och duk och tiden försvann på tok för fort, men jag var glad över att vi i alla fall sågs. Förundras över hennes liv på KTH och hur cool hon är. 
 

Regn ¦ Två promenadspeppade själar ¦ Benen till två promenadspeppade själar som inte vill bli förkylda 

 På torsdagsmorgonen - eftersom jag ändå befinner mig på Söder - tog jag och Esmeralda en promenad i regnet. Vi möttes i slussen och promenerade Götgatan ner under hennes paraply medan regnet smattrade. Det var ett väldigt vackert regn och egentligen hade vi båda gått betydligt längre, men eftersom vi ville undvika förkylningar hamnade vi på en bänk i Ringen. Hon berättade om yogastudion hon är med och grundar och det låter otroligt - tänk att jag om ett tag kan gå lektioner för henne! 
 

Borgen-Ollie och jag ¦ Mat :)

Jag och Ollie bestämde att vi skulle mötas halvvägs vilket resulterade i att vi åkte om varandra innan vi lyckades hamna på samma station. Vi lunchade och jag frågade ut henne om livet i borgen (aka Handels) och jobbade akivt med att dra ner henne till marknivå eftersom hon börjat tala i tredje person, haha. Så roligt att hon för en månad sedan låg på en surfbräda i Atlanten dagarna i ända och nu är i skolan på tok för sent. Vi har dock samma livsmål så allt är under kontroll.
 
Även denna lunch tog slut för fort (eftersom Ollie behövde åka tillbaka till borgen), och jag började istället ta itu med min inköpslista, vilken såg ut som följande:
  • Sötpotatis
  • Skrivbok
  • Flamingo
Sötpotatisen var egentligen det enda jag lyckades bra med, men de andra två ärendena är under kontroll. Efter att ha dansat barfota ett tag i regnet ute i trädgården så gick jag in och gjorde curry på min sötpotatis och därefter började mina intensiva Comic Con-dagar vilka kommer i ett annat inlägg. 
 
Jag är verkligen glad att jag har dessa fem fina människor i mitt liv och skulle helst haft minst en heldag med varje.  Är dock tacksam att jag överhuvudtaget hann träffa dem eftersom jag ursprungligen var (felaktigt visade det sig) schemalagd för jobb både onsdag och torsdag. Tråkigt med mindre arbete, men desto bättre med mer kärlek. 
Ta vara på varandra och se regnet som det är. Namaste, Johanna
 

14/9 Prasarita Padottanasa C; kom ner med händerna (ass)
18/9 Urvda Danurasana; händer på anklar (ass)
 

Finsittning

 
I lördags var jag på finsittning på Societen och det var trevligt eftersom det nästan alltid är trevligt om en får ha fancy kläder bland andra som har desamma. Jag cyklade dit i ösregnet med långklänning och klackar och enbart en tunn regnjacka - inte den mest flärdfulla ankomsten, men fungerande likväl. Förrätten serverades vid 19.15 och middagen vid 20.15 - lite galet, men jag var ju beredd. Människor var glada (läs: övertaggade och alkoholpåverkade redan när vi kom dit) och jag iakttog dem med intresse. Priser från under nollningveckan delades ut, människor skrek konstant och många låtar för att få andra att dricka ännu mer alkohol sjöngs. Vid halv tio var middagen klar och Sarek började spelas. Eftersom det var sent cyklade jag glatt hem (det hade dessutom slutat regna!) och innan jag la mig dansade jag fritt runt i hela lägenheten till Sarek. Långklänning må var trevligt, men när det kommer till dans så är ju underkläder bättre. 
Lev sant mot dig själv! Namaste, Johanna 
 
Förrätt för mig: ångad sparris & paprika på babyspenat med en tomat-basilikacreme & rödklöver
Förätt för andra: räkor i koyoghurtsås med vitt bröd, garnerad med dill, rå rödlök & citron
Jag tänker att jag för idag inte kommenterar detta.