Disney magiFör länge sedan ramlade en liten bit av solen ner på jorden som tog formen av solblomman. Moder Gothel hittar solblomman, hon vet att så länge hon sjunger till blomman kommer hon förbli ung så hon gömmer blomman.
Landets gravida drottning är sjuk, det enda som kan rädda henne är solblomman. Riddarna hittar solblomman och Drottningen blir frisk och föder en dotter med solskenshå. Men Moder Gothel vill förbli ung så hon kidnappar prinsessan, Rapunzel, och uppfostrar henne som sin egen dotter. Så länge hon kan sjunga till Rapunzels hår fortsätter hon förbli ung. Hon lär Rapunzel att världen utanför tornet där dem bor är en farlig plats så Rapunzel går aldrig ut. Men Kungen och Drottningen slutar inte hoppas på att deras dotter ska komma tillbaka. Varje år på Rapunzels födelsedag skickar de upp ljus. Rapunzel tycker ljusen är väldigt fina och hennes högsta önskan är att få se dem på nära håll. Men Moder Gothel förbjuder Rapunzel att göra det.
Tjuven "Flynn Rider", Eugene, är på flykt efter att ha tagit prinsessans tiara och hamnar av misstag i Rapunzels torn. Rapunzel tar tiaran ifrån honom och säger att om han visar henne ljusen får han tillbaks den, så tillsammans ger dem sig iväg på sitt livs äventyr.

Jag tycker verkligen filmen var fantastisk, ren disney-magi!
Den får absolut 5/5! Jag älskar Disneyfilmer!!! :D
Om jag hade varit liten kan jag lova att Rapunzel skulle varit min idol!
XOXO Honey♥