Dubai 2013 - dag 4


Vi började som vanligt med att äta frukost och när vi gjort det packade vi ihop våra saker, eftersom de resterande dagarna nämligen skulle spenderas på Hilton Ras al Khaimah resort & spa i Ras al-Khaimah (en annan av de sju emritaterna (staterna) i United Arab Emirates).

Vår taxichaffuör som skjutsade oss till en massa ställen och gick under namnet "Mr. Taxidriver" körde oss till resorten som var oväntat flashig! Ingången var omgiven av höga skinande valv, tusentals blommor och flera fontäner och allt var bara... Fint.
 
När vi checkat in körde en man oss i en bungy till vår bungalow som vi impuls-köpte till på plats. Visserligen dyrare, men så värt. På den beigegula stranden, max tjugo meter från det turkosa, glittande havet, med arabiska lampor, stora fönster och nyplockade blommor på huvudkudden, omgiven av palmer och massvis med solsken, värme. Det var magnifikt och fullständigt underbart! (Missbrukar jag ordet "underbart"?)
 
Vi satte oss på balkongen och åt våra brutalt flashiga praliner från Burj Al Arab (när vi skulle gå från Burj Al Arab gav de oss helt oväntat varsin liten presentförpackning). Jag skulle kunna vänja mig vid att äta macarons med guld på och små omänskligt goda kokos-och chokladskapelser samtidigt som jag dricker te och tittar på havet. Det skulle vara okej.

När vi myst klart gick vi ner på stranden och bara låg i varsin solstol och njöt fram tills att vi blev hungriga. Då gick vi och tog en ceasarsallad en bit bort på stranden. Efter det gick vi tillbaka och jag låg och läste (och mycket förvånande kunde jag läsa på riktigt). När solen började gå ner gick vi in och spelade alfapet på balkongen innan vi gick och åt en brasiliansk middag  som bestod av svärdfisk i kokossås med mashed potatoes och till efterrätt en choklad och kolakaka med jordgubbar. Sedan var fjärde dagen i Dubai slut ♥