Skillnaden på bloggpaus och bloggstoppSkillnaden på en bloggpaus och ett bloggstopp är att en bloggpaus är temporär. Exempelvis så förklarade jag i november 2010 bloggpaus, med motiveringen att jag ville ha just en paus i livet. // Följande kommer från SAOL:

 • PAUS pa[comb_0361]us; best. -en; pl. -er.
  [jfr t., eng. o. fr. pause]
  (i sht kortare) uppehåll l. avbrott (i ngt som därefter fortsättes) 
  l. i fråga om en längre tids uppehåll i en värksamhet o. d.
  "Under pauserna, bör skolmästaren föra noggrann uppsigt öfver barnen."

 • STOPP ss. interj.
  [av eng. stop, eg. imper. av stop]
  en uppmaning l. en befallning att stanna l. vänta l. upphöra med ngt o. d., ofta liktydigt med: stanna! håll! halt! "Vakten ropade: Stopp, nu får du sluta! Nu har du gått väl långt! Vi hört nog!"
 
Då jag nu skrivit detta förutsätter jag att ni kan föreställa mig vad jag menar.
 
Så nu undrar ni varför jag bloggar igen. Ni vill veta vad som har förändrats. 
Men saker förändras varje dag. Till exempel är ditt förra sommarlov avslutat, men du kan ändå minnas det. Och om du minns tillbaka om fem år kommer du minnas något annorlunda, även fast sommarlovet i sig inte ändrats. Det som förändras är omvärlden, och om omvärldens syn på något förändras - förändras då inte saken själv? En världsomvälvande beständighet kan inte leva i en ständigt rörlig existens.

Och jag vet inte. Men om du andas på ett fönster och ritar ett hjärta i imman så måste du fortsätta andas på det för att det ska synas. Och det är klart du kan gå iväg. Men då kan du aldrig veta om hjärtat finns kvar nästa gång du andas. Eller om det är borttvättat. För kanske har någon tvättat fönstret och gjort det klart och rent. Gjort det fint. Som alla vill att fönster ska vara.
 
När jag liten brukade vi basta hemma hos mig, och vi ritade alltid med våra fingrar på glaset. Hjärtan, stjärnor, blommor, regnbågar, hundar och bokstäver - glaset var ständigt för litet för allt vi ville säga.
   Men sen gick tiden och bokstäverna som sa att vi skulle vara bästa vänner för alltid tvättades bort. Och ingen ritade längre på glaset för vi växte, och vi förstod. Vi förstod att ingen vill ha ett smutsigt glas.
 
Och det är det som är skillnaden på en bloggpaus och ett bloggstopp.