The Wellington Lounge

 
Under vår långweekend i London bjöd jag mamma på Afternoon Tea på the Wellington Lounge. Vi kom in med Crabtree & Evelyn-påsar, röda bussar åkte förbi utanför dem gigantiska vackra fönstrena, solen sken, jag pratade brittiska och vi hade våra finaste klänningar. Jag bar min röda sidenklänning från Class som jag köpte i Rom tillsammans med mina älskade röda klackar, svarta örhängen från Thomas Sabo och röd blomma i håret. Mamma hade sin röda och lila Odd Molly med röda klackar, svart kofta och guldhalsband.
 
Menyn såg ut som följande:
 
♡ Te: Wellington Lounges specialte och ett vitt roste.
♡ Våning 1 & 2: Fem sorters öppna sandwichar på whole grain bread:
                Lättkryddad portugisisk sardin med sherryvinäger
                Kyckling med mango & koriander
                Rökt lax med gurka, citron & svartpeppar
                Skotska räkor och hummer med  sevrugarom & färsk dill
                Rökt aubergine & rostad piquillopaprika med krispig selleri
♡ Våning 2: Fullkornsscones och sultanascones
                med bärkompott/ jordgubbsmarmelad & creme cheese 
♡ Våning 3: Tre stycken kakor utan processat mjöl och socker:
                Mörk choklad & mintmousse
                Mandel & polenta
                Blåbär & yoghurt (chiffon)
 
Sandwicharna var fina och min favorit var den rökta auberginen med rostad piquillopaprika och krispselleri. När vi ätit sandwicharna bytte vår servitris ut de tallrikarna på de två nedre våningarna mot en med dem nybakta, varma sconesen. Min bärkompott var underbart god och även om jag egentligen inte är ett fan av torkad frukt så slank även sultanasconsen ner. Därefter åt vi bakverken och jag tyckte alla var helt okej. Jag är ju inte vidare förtjust i bakverk, men dessa fungerade. Mamma tyckte om alla, men favoriten var polentakakan med mandel. Ett enormt plus i kanten på menyn var att en fick obegränsad mängd te. Maten var med andra ord bra och lokalen var ljust inredd i vitt och kändes så lyxig att vi knappt sakande de brittiska blommorna. I övrigt så ligger The Wellington vid nedre östra kanten av Hyde Park, så det var perfekt att ta en promenad i eftermiddagssolen på vägen hem.
 
The Wellington var mycket fancy och det enda jag är ledsen över är att de nu tagit bort menyn vi åt. Oh, afternoon tea...