Min 22 Födelsedag plus en dryg vecka

 
Eftersom jag skrev ekonomitenta på min födelsedag och med andra ord var bunden till Varberg, så firade vi min födelsedag först veckan efter. Egentligen skulle vi vara hos oss, men eftersom Farmor kom hem magsjuk kvällen och det kändes instabilt att bjuda hem gäster till det, så bestämde vi oss för att åka tvärs över stan till mormor istället. För mig, som redan var nervös över maten, blev det lite krångligt men vi packade ihop det jag förberett och åkte i alla fall.
 
Kussarna mötte mig som vanligt med skönsång i många stämmor. De har alltid övat i flera månader i förväg (eller så improviserar de möjligtvis i stunden, haha), och det finns lika många varianter av Ja Må Du Leva som det finns födelsedagar - vissa går mer åt rapp-hållet, medan andra kör opera, och ytterligare några kombinerar de båda. Fantasktiskt.
 
Eftersom jag preppat tallrikarna så serveras jag maten ganska direkt. Det blev kryddiga morot- och Gotlandslinsbiffar med en säsongssallad på nordisk quinoa, blandade hyvlade grönsaker, hemgroddade groddar, gröna blad och vårens första rädisor, toppat med kapriskräm, ingefärs- och jordnötssås och kokosbacon. Gotlandslinser är mina abosluta favoritlinser - helt fantastiska i smak! - och den nordiska quinoan är odlad i Skåne (och har alltså inte transporterats över halva världen). Alla sa att det var jättegott och jag tror att de menade det på riktigt, så det gjorde mig väldigt glad. 

Efter huvudrätten satt jag i köket och fixade Äppelroskakan som vi sedan åt till efterrätt och även den gick underbart bra. Sedan smet jag och mina kusiner till lillrummet (som var mitt rum vårvintern 2016) och pratade innan vi blev tvingade att komma ut för presentöppning. Fick två yogablock i ekologisk kork och en bok från kussarna och Moster Anna, och ett presentkort på trosor och ytterligare en bok av mormor - allt saker som jag önskat mig, och allt jättefint! Blev väldigt glad för det. 
 
Sedan var klockan supersent och jag skulle upp för min praktik om några timmar, så vi kramades hejdå. Väl hemma, tillbaka på den södra sidan av stan, så somnade jag mycket nöjd och tacksam över kvällen. 

 
Jag var med i en instagram-utmaning ("Yoga in Action") där ena dagen var "Dela en måltid" så det passade ju perfekt!

Ursäkta bildkvalitén, av någon anledning så blir det aldrig riktigt någon som fotar på mina födelsedagar? Fick i alla fall denna på mig och Manda när jag precis lyckats blåsa ut alla ljusen i ett svep!