Dubai 2013 - dag 4


Vi började som vanligt med att äta frukost och när vi gjort det packade vi ihop våra saker, eftersom de resterande dagarna nämligen skulle spenderas på Hilton Ras al Khaimah resort & spa i Ras al-Khaimah (en annan av de sju emritaterna (staterna) i United Arab Emirates).

Vår taxichaffuör som skjutsade oss till en massa ställen och gick under namnet "Mr. Taxidriver" körde oss till resorten som var oväntat flashig! Ingången var omgiven av höga skinande valv, tusentals blommor och flera fontäner och allt var bara... Fint.
 
När vi checkat in körde en man oss i en bungy till vår bungalow som vi impuls-köpte till på plats. Visserligen dyrare, men så värt. På den beigegula stranden, max tjugo meter från det turkosa, glittande havet, med arabiska lampor, stora fönster och nyplockade blommor på huvudkudden, omgiven av palmer och massvis med solsken, värme. Det var magnifikt och fullständigt underbart! (Missbrukar jag ordet "underbart"?)
 
Vi satte oss på balkongen och åt våra brutalt flashiga praliner från Burj Al Arab (när vi skulle gå från Burj Al Arab gav de oss helt oväntat varsin liten presentförpackning). Jag skulle kunna vänja mig vid att äta macarons med guld på och små omänskligt goda kokos-och chokladskapelser samtidigt som jag dricker te och tittar på havet. Det skulle vara okej.

När vi myst klart gick vi ner på stranden och bara låg i varsin solstol och njöt fram tills att vi blev hungriga. Då gick vi och tog en ceasarsallad en bit bort på stranden. Efter det gick vi tillbaka och jag låg och läste (och mycket förvånande kunde jag läsa på riktigt). När solen började gå ner gick vi in och spelade alfapet på balkongen innan vi gick och åt en brasiliansk middag  som bestod av svärdfisk i kokossås med mashed potatoes och till efterrätt en choklad och kolakaka med jordgubbar. Sedan var fjärde dagen i Dubai slut ♥

Dubai 2013 - dag 3


Som vanligt började vi med frukost på hotellet. Eftersom vi hade lite mellantid gick vi upp på taket där det fanns en pool och solade någon timme. Sedan gick vi ner till rummet, stylade upp oss till tänderna och tog en taxi till Burj Al Arab, världens lyxigaste hotell. Vi pratar sjustjärnigt. Sju. En fick inte komma inom en kilometers avstånd om en inte hade bevis på att en hade något där att göra. Ja, det var på den nivån. Så jag och mamma hade långklänningar och klackskor, jag hade mina flashigaste örhängen och mamma langade solglasögon från Prada och hennes Marc Jacobs (♥). Att bara gå in i byggnaden var en upplevelse i sig; guld, fontäner, orkidéer, betjänter... De hade en del guldaffärer med märken som en aldrig har talats om. Det finns ju märken som en vet är dyra, men de här märkena var bortom dem. De behöver ingen reklam för de som har råd med deras smycken vet redan om dem.

Vi blev ledda till ett bord med utsikt över Jumeirahs (en stadsdels) lyxigaste privata hus (slott...) och stränder. På bordet stod ett te-sätt med så att man kunde göra sitt te som man ville det. Honung, chokladkulor, vaniljstänger, citronskivor, tre olika sortes socker och diverse blad. Jag beställde en chokladte som jag hade chokladkulor och vaniljstång i och hoppades att det var rätt. Afternoon Teat var i sju delar som jag kommer publicera i ett annat inlägg (länk).

Medan vi satt och åt spelade en (kanske tjugoårig) tjej i långklänning Can you feel the love tonight från Lejonkungen på harpa. Det var riktigt fancy, och sjukt vackert. :')

När vi ätit klart kom en servitör in med en tårtbit till pappa. Vi blev alla väldigt förrvirrade och servitören frågade "Are you not celebrating your birthday, sir?" Pappa svarade "yeah, we are but... Yes. Thank you so much!" Och vi var alla väldigt konfunderade över hur de kunde veta det eftersom vi inte sagt något. Vi misstänker dock att eftersom en random i entrén frågade varför vi var där och pappa sa att vi skulle fira hans födelsedag så hade ryktet nått köket, och jag antar att det makes sense eftersom det trots allt är världens lyxigaste hotell.

När vi var klara åkte vi hem och bytte om (för det finns en gräns för hur mycket långklänning man klarar i 30+ värme). Därefter gick vi ner till The Creek (floden) och tog en gammeldags båt (såg ut som en vikingabåt), över till The Old Souk (souker är ungefär samma sak som bazarer). Där drack vi arabiskt te vid vattnet och gick sedan och tittade i affärerna. Mamma köpte tre vackra handgjorda kuddfodral som var lite middle east-style, män klädde pappa i palestinasjalar (hihi) och jag och mamma köpte varsin pashminasjal och prutade galet. Sjalarna var verkligen vackra och jag fick min för bara 200 dirhams vilket motsvarar cirka 400 kronor! (En vanlig sjal kostar åtminstone det dubbla.) Vi köpte även med oss varsin barak (yum), och när vi var klara där tog vi en vikingabåt till andra sidan The Creek och besökte en kryddsouk och en guldsouk. På kryddsouken frågade de var vi kom ifrån och då vi sa "Sweden" kom en kille framspringande med saffran och sa "lussebullar", lol.

Efter soukerna tog vi en taxi hem till vårt kvarter där vi åt på indisk restaurang (jag åt chicken tikka och nanbröd). Sedan var tredje dagen i Dubai slut. ♥

P.S. Middle East låter som Middle Earth och det är ascoolt.

Afternoon Tea (London, May 2012)

Afternoon Tea, Milestone Hotel (London, May 2012)
 
Den här scrappen gjorde jag klar för någon vecka sedan och är i och med det klar med alla planerade scarpbooks om mitt och mammas besök i London förra våren (de två andra delarna London, May 2012 och London Eye kan ni se genom att klicka på namnen).
 
Balansen i den här scrappen var svår att få till eftersom den skulle vara gammaldags och rosa, men samtidigt inte fesig, och så skulle den ta upp värmen i i huvudbilden. Knepigt, knepigt...
 
Jag tycker i alla fall att jag lyckades. Ska jag vara ärlig så tycker jag att jag till och med lyckades täcka över lite av den extrema ångestattacken jag hade när jag var där, lol. 

Fun fact om scrappen: Tekopparna och blommorna köptes under den resan i en scarpbookingaffär där ^^
 
Så, till standardfrågorna: vad tycker ni om den? Vad dras er uppmärksamhet till? Vad tänkte ni först på när ni såg den? Vilken stämning får ni? Vad tänker ni på nu?

XOXO Honey ♥