I väntan på morsdag

 
Detta skulle kommit på posten till min mor idag, men icke sa Nicke - det svenska postväsendet är märkligt omodernt. Nästan lite mysigt i en annars så högtempo värld (hade dock gärna sett att mina tillskott kommit i tid och inte blivit minst två veckor försenade...). Hur som helst så förkunnar kortet att mors dag flyttats fram sex dagar, så jag återkommer i ärendet. 
 

Mamma är verkligen lite besatt av mina Moltas-figurer så det blir alltid några sådana på hennes kort.

Såjordstider

 
Titta på mina små barn! Dessa bilder togs för en dryg vecka sedan då jag planterade om bebispumpaplantorna till större, och nu är både de och moröttsbebisarna (vänstra bilden) dubbelt så höga - så mycket moderskänslor! Även spenaten och persiljan har kommit upp, liksom luktärtorna till mamma. Hoppas att de alla kraftar till sig till innan jag åker, så att de som ska transporteras till Stockholm klarar resan, och de som ska stå kvar kan gallras för att vara närmare tre månader utan mig. Det känns lite jobbigt att lämna dem - vill ta med hela pallkragen, haha!

I övrigt så har jag supermycket i skolan nu, vilket känns ovant för mig eftersom så mycket är praktiskt. Arrangerar ett konst-evenemang i helgen och nästa vecka är det en stor tvådagars kickoff med Mästarnas Mästare-tema. Och så en fyratimmars hemtenta (!), två seminarium och tre inlämningar på det. Det gör dock inget för jag är glad ändå (önskar bara att mitt ben också skulle bli glatt för jag har så mycket träningsabstinens att jag nästan spricker). Njuta av solen! Namaste, Johanna. 
 
P.S. Gjorde en jättegod lasagne i förrgår, men hade missberäknat hur sugen jag var på lagret av marinerade svampar och lagret av tomatsås att jag bara fick färs, zucchini och ost kvar. Detta resulterade i att jag gjorde en sallad som lunch och hade mackor med färs till och dessa mackor blev gudomliga! Hade på zucchini, färs och toppade med lite arame och basilika och det var alltså himmelriket!

Mina varor


 
I veckan så hände något mycket oväntat, men ack så trevligt: jag fick mail om "Mina varor" från ICA och de var bra!
 
För er som är medlemmar på ICA, så vet ni att en varje månad får en sammanställning av sina inköp, en eventuell rabattcheck baserade på ens poäng och åtta stycken "Mina varor". Dessa åtta varor ska basera sig på vad en "brukar köpa" och jag har trilskats med ICA en hel del om detta. Bakgrunden är att när jag började handla all min mat själv så väntade jag med spänning på att få se vilka varor jag skulle få, men så kom kuvertet och pappret var tomt! I ena hörnet stod en liten notis om att de inte lyckats engagera någon av leverantörerna till de varor jag brukar handla, vilket gjorde mig snopen. Efter att ha ringt in och klagat så har jag dock stabilt varje månad fått i alla fall tre varor: 
  • 1 kg eko morötter - brukade handla 1 kg/veckan tidigare 
  • 100 g ICAs eko nötter - är visserligen misstänksam mot mandlarna, men valnötterna går
  • 1 burk crunchy jordnötssmör från GoGreen - kärlek!
Det har varit realtivt bra erbjudanden som jag gladeligen utnyttjat, men det har dock aldrig varit fler än tre - förrän nu! I torsdags kom mejlet med hela sex(!!!) varor :
  • 100 g  ICAs eko nötter - som förrut 
  • ICA eko fröknäcke - vanligtvis gör jag själv, men dessa nyttjas när jag är iväg!
  • 750 g eko havregryn - har typ världens lager havregryn, men ändå!
  • Sardiner - köper någon gång i månaden (sköljer av) och har på fröknäcke, så yay!
  • 500 g eko röda/gröna linser - går alltid åt
  • 300 g eko chiafrön - går också alltid åt
(De två sista varorna på bilden är veckans studenterbjudanden - inget jag skulle gå nära, hehe)

Summan av kardemumman så är jag mycket glad för detta! Jag vet att det bara handlar om en-två kronor per produkt en gång, men det gör skillnad! Har ni fått varor? Vad för varor? Tycker verkligen att det är spännande!
 
Njut av maten vi har! Namaste, Johanna.