Våffeldagen 2015

Morots- & chilivåffla med heta räkor, söt mangopuré, syrlig citronyoghurt & dill.
Hallonvåffla med grapehack, melonkräm & pistageströssel.
 
Här är årets våfflor! På grund av livet fick jag skjuta fram våffeldagen fyra dagar och den planerat sofistikerade onsdagsmiddagen blev istället en småstressig söndagslunch - inte idealt, men så är det ibland. 

Årets huvudrättvåffla var i alla fall lite tema "smak" med både hett, sött och syrligt. Som bas grundade jag det hela med svarvad gurka och rödlök och räkorna stektes sedan med vitlök och chili. Hela våfflan blev faktiskt en riktigt god kombination, och efterrättsvåfflan blev minst lika smakligt lyckad den med! Den mjuka melonpuréen I princip dansade med den syrligare grapefrukten och det nyrostade pistageströsslet blev pricken over i:et! (Eller kanske pricken over "å:et" om vi nu pratar om våfflor?) Det som dock misslyckades var själva våffelsmeten och jag vet inte varför. Men det gjorde inget, för det blev bra till slut ändå!
 
Här, här och här kan några tidigare års våfflor ses.

Indisk middag

Krämig butter chicken med rostad mandel, orange-rosa pilau rice med örter, tomatsalsa, myntadipp och direkt-från-ugnen peshawari naan på surdeg med kokos och sultanas.
 
En middag från för några veckor sedan.

På den italienska kusten

Pastellfärgade hus vid turkost vatten, ekologiska små frukt- och grönsaksstånd, nytvättade kläder på lina och en cafè i solen.
 
Italienresan 2014.