Lucka 9: I mitt skafferi

 
Ett tips jag fick var att skriva om vad som alltid finns i mitt skafferi och eftersom jag tycker mat är roligt så kändes det bra! Irriterande nog insåg jag nu att jag i min pack-och-pysselröra enbart fotade en del av skafferiet, men det här ska nog gå bra ändå. 

Jag börjar i lådan jag fotade!
 
Övre lådan: här bor alla alger (wakame, arame, irländsk dulse, nori, kombu och havsspagetti), glutenfria gryner (durra, vit quinoa, svart quinoa, bovete, nakenhavre, vildris och råris i svart, rött och "vitt"), och baljväxter (svarta och vita bönor, adzuki, mung, lupin, pinto, yinyang, tatar, röda och gröna linser samt gula ärtor). Även diverse påsar står längs högra sidan med spirulina (grön och blå), acaipulver, b-jäst och nyponpulver. Vad som bör poängteras är att jag sällan handlar bönor av Saltå Kvarn (som det ser ut på bilden), men använder deras kartonger pga så bra! Hade jag fått önska mig två till ingredienser till den här hyllan så hade det varit gotlandlinser och nordisk quinoa. DRÖM.
 
Undre lådan: Här finns oöppnade förpackningar med nötter (valnötter, mandlar, hasselnötter och lite beroende på säsong pekan, macadamia, pinje), och fröer (chiafrön [svarta och vita], hampafrön, pumpakärnor, solroskärnor, linfrön, sesamfrön [svarta och vita]). Även kokosprodukter (mjölk, chips, fett, mjöl, flingor), hemmagjort fröknäcke, och random grejer som aluminiumfritt bakpulver, hampaprotein, hemmagjorda grönkålschips (om det är i säsong), hemmagjord kokosbacon och torkad lök, äppelcidervinäger, tamari och malda psylliumfrön.
 
Kryddskåpet: Här finns väl i princip alla kryddor, varav de starkaste kandidaterna är gurkmeja, ceylonkanel, curry, kardemumma, oregano och sumak. Även socker- och tillsatsfritt grönsaksbuljongpulver, chlorella, kuzu, (älskade kuzu!), ceylonkanelstänger, vaniljstänger från Bali och diverse pulver som exempelvis maca och baobab.
 
Som ni ser har jag inga sockersubstitut eller mjöl (mer än kokos som känns bättre att köpa i och med kokosnötens vikt då jag inte brukar hela kokosnöten jämnt ), och väldigt få processade livsmedel eftersom jag försöker att leva rent med så lite negativ påverkan på planeten och mig själv som jag kan.
 
Namaste, Johanna



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: