Sydafrika dag 4 och 5 - Safari

 



DAG 4: 
Jag vaknar i Lapan efter att ha haft sovmorgon till klockan sju eftersom det är mån-dag och därför ingen yoga. Snabbt gör vi oss i ordning, och blir sedan upphämtade av Kurt (vår guide) som kör oss ut på savannen och in i det där speciella gryningsljuset för en morgontur. Även om vi inte ser aporna så hör vi dem överallt, och som igår ser vi många klövdjur, samt giraffer och en krokodil.

Frukosten serveras i samma byggnad som middagen dagen innan och jag får en skål ångad zucchini. Efter det står en tur till Addo - elefantreservatet - på schemat och vi byter från vår safaribil till en vanlig, vilket känns lite märkligt. Det jag slås mest av i Addo är att det är mer definierade vägar och mycket mindre grönt, vilket bekymrar mig. Samtidigt så stannar vi längre ifrån elefanterna vilket känns bra. Dessutom satt på flera ställen skyltar om hur viktigt det var att inte skada skalbaggarna eftersom de tar hand om elefanternas avföring, vilket gladde mig ännu mer eftersom jag är emot specisism. Liksom dagen innan blir jag tagen av hur majestätiska och vackra elefanterna är, och på vägen tillbaka somnar jag i bilen för att jag är så överväldigad.

Lunchen äts på samma ställe som mina föräldrar blev rekommenderade dagen innan (så jag får åter inget, men de var jag beredd på), och sedan får vi skjuts till våra lapa för en paus. Jag duschar, för över bilder och vi allmänbråkar om vilkas två kameror/mobiler/datorer som är viktigast att ladda i de två elutagen innan det är dags för nästa runda.
 
Den här gången har vi riktig tur! Vi hittar bland annat flodhästarna i deras damm (som är bästisar med änderna, vilket jag tycker är underbart), de två lejonhannarna som ligger och latar sig i eftermiddagssolen, zebror, noshörningar, gnuer och ett vårtsvinsbarn. Middagen har samma upplägg som dagen innan, men den här gången får jag en riktig måltid bestående av durra, zucchini, aubergine, svamp och macadamiasmör. Det hela följs av ännu en kvällstur, men en kortare än dagen innan och jag somnar sedan ännu tröttare än dagen innan.

DAG 5:
Jag vaknar i lapan, fixar mig tyst (extra tyst eftersom allt - inklusive badrummet - är i samma rum) och smyger ut på altanen. Omgiven av grönska och morgonfåglar väcker jag kroppen och gör mig redo för en ny dag. 

När jag är färdig så har mina föräldrar vaknat och jag går jag in, byter om och packar ihop. Kurt hämtar oss och våra väskor, och idag körs vi direkt till den stora byggnaden för frukost. Jag får en bowl med ananas, banan, hallon och blåbär toppat med mandelsmör, samt zucchini och jättemycket quinoa (någonstans i kommunikationen "det här är tre portioner, koka en tredjedel" så gick det snett och så blev allt kokat, haha) med hampa. Efter frukosten körs vi sedan tillbaka till receptionsbyggnaden och säger hejdå till Kurt för att bege oss på nya äventyr.

Fortsättning på dag 5 i Jeffrey's Bay kommer i nästa inlägg.
Anonym
2018-03-14 @ 23:23:33

Jättebra blogg. Hur lång är du om man får fråga? :)

Svar: Tack så mycket, vad glad jag blir! Jag är 166 cm (lämna email nästa gång så får du en avisering när jag svarat!) Kram <3
Johanna Möller




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: